maandag, september 10, 2007

Toon het maar aan...


twee dossiers staan woensdag voor de commissie Ruimte op de rol, weaarin beiden het zal gaan over aantoonbare onderbouwingen.

Ten eerste gaan we spreken over of UMTS-beleid in Teylingen wel of niet wenselijk is. De gezondheidsrisico's van de UMTS-antennes zijn wetenschappelijk niet uitgesloten en wetenschappelijk niet bewezen. Daardoor kan de gemeente het welzijns- /gezondheidsapect niet als basis maken van de ruimtelijke beperkingen, zoals ook weer is bevestigd door een uitspraak van de Raad van State op 22 augustus jl, in zaak 200609113/1. Toch hoop ik wel dat er een meerderheid te vinden zal zijn om ook in Teylingen op gebied van UMTS beleid te formuleren, misschien a la Leiderdorp, met een steviger nadruk op voorlichting.

Daarnaast zal ook over Kloosterschuur-Trappenberg, oftewel de plaatsing van kassen in de Elsgeesterpolder, nog wel een stevig debat over de locatiekeuze worden gevoerd. Vooral waarom variant 4, die van het milieu Overleg Duin- en Bollenstreek (MODB), zo snel is afgevallen. Zal wel exploitatietechnische redenen hebben, maar hoeveel kanslozer die ten opzichte van de twee wel gedetailleerder uitgewerkte varianten scoort, is voor ons raadsleden nergens na te gaan. Kortom: college, toon maar aan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten