vrijdag, april 01, 2011

Over 't bos Overbosch

Woensdagavond was de eerste wijkavond in de nieuwe raadscyclus. Een iets andere opzet, minder aandacht voor de kleine klachten die je ook via 14-0252 kunt melden. Meer over: wat doet de gemeente teylingen nu in uw buurt? De avond was in het Oude Dorp van Voorhout, in de grote zaal van Cafe de Toog. Nog niet eerder heb ik meegemaakt dat er meer geinteresserde beozekers waren dan ruimte in de zaal. Het was vol, vol, vol, en tot in de gang stonden mensen. Jammer dat daardoor ook een aantal bezoekers direct of vroegtijdig vetrokken. Zo gaat zo'n avond aan het succes ten onder.

Veel bezorgdheid over de verkeersveiligheid op de Herenstraat. Wethouder Leo van der Zon gaf aan dat een aantal zaken gevolg zijn van bewust genaakte keuzes, maar dat bepaalde voorrangssituaties en de richting van eenrichtingsverkeer wel zal worden geevalueerd en dan mogleijk aangepast.

Een ander punt was het Park Overbosch. Wethouder Kees van Velzen peilde, of Voorhouters genegen waren daar zelf het beheer van zouden willen, en of het park zou moeten veranderen. Voor verandering was weinig animo, of het moet het opruimen van de hondenpoep en het verbeteren van de waterkwaliteit in de vijver zijn. Dat de paden juist bosachtig en onverhard zijn, was juist een charme.

Wat niet ter sprake kwam, en wat wel op een bord in de hoek hing, was een tekening voor een reconstructie van het kruispunt met de Leidsevaart bij de Nagelbrug. Nu pal naast Park Overbosch. Maar als deze tekening bewaarheid zou worden, zou het park Overbosch een kwart kleiner worden. De turbo-rotonde ziet er op de tekening wel uit als een kruising tussen een jachthoorn en een schuiftrompet, met drie(!!) bruggen over de Leidsevaart en een heen en weer slingerende fietstunnel om vanuit Voorhout richting Noordwijk te komen. Mijn indruk was: de natte droom van ee eerstejaars verkeerskundestudent, die nog duidelijk het tentamen inpassen-in-de-omgeving nog moet halen. Maar wel werzaam op het provinciehuis... maar blijkbaar wel ' rijp' genoeg om in de openbaarheid aan de Voorhouters te presenteren en dat baart me wel zorgen.

tekening van de turborotonde. N.B. de huidige kruising ligt bij het linker bruggetje. De eventuele nieuwe rotonde komt compleet in het huidige park te liggen, vanuit Voorhout gezien aan de overkant van de Leidsevaart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten