zaterdag, november 26, 2005

KanjerDit is Jeroen Tomassen. Jeroen is goed. In het normale leven manager, maar dat herken je op straat niet terug. In de campagne de absolute tijger. Vandaag hebben we namelijk gefolderd in de Herenstraat in Voorhout, samen met het CDA, de VVD en met D66. En als er zoveel potentiele raadsleden zich op nietsvermoedende winkelende mensen storten, dan is mijn eerste neiging: "Laat maar even, ik wil niet te hijgerig zijn."

Jeroen vindt gewoon: "Wat is dit leuk, he?". Knoop gewoon een reuzen-heliumballon om zijn middel en gaat huppelend, bijna dansend aan de sjouw. Gaat echt in gesprek, en omdat het relatief rustig is in het Centrum van Voorhout in vergelijking met het Sassemse, was daar ook alle mogelijkheid toe. En dat werkt. Vraag gewoon: wat doet U twijfelen? Wat vindt U belangrijk? en dan komen de verhalen wel.

En wat hoor ik dan zoal op een ochtend als vanochtend? Over de afstand tussen De Andreasschool en de Achtbaan/Beukenrode en hun gymzaal, als straks de sporthal De Gaasbak gesloopt wordt. De huidige wethouder Welzijn (Wim Hollart, CDA) heeft nog geen oplossing in het vooruitzicht en dan kost het transport wel kostbare lesuren. Of die mevrouw met een prettig huis aan de Pieter de Hooghstraat, die met haar minder wordende man wel dolgraag bij de Agnes wil inwonen, maar daarna misschien wel terug zou willen en van de woningbouwvereniging kan dat niet. Dat zijn de concrete zaken waar bepaalde inwoners van Voorhout tegenaan lopen en die veel meer impact op je dagelijks leven hebben dan bijvoorbeeld een centrale gemeentewinkel.

Jeroen doet het gewoon, en hij helpt ook mij net over dat drempeltje heen, waardoor dit soort gesprekken loskomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten