maandag, augustus 16, 2010

Wat opviel in Zwitserland

kan ik nog met goed fatsoen zeggen dat Denemarken de betere variant van Nederland is? Nu we op een minderheidskabinet van het Deense model' aansturen? Mijn bewering in een weblog van drie jaar geleden is toch wel in een iets ander daglicht komen te staan.
Dit jaar hebben we in Zwitserland gekampeerd. De plaatsen langs de autoweg zijn schoon.  De geraniumbakken hangen er mooi bij en de ouderen die er in het open raam overheen hangen zien er opgewekt uit. De Zwitsers hebben mooie kunst in de openbare ruimte. Dan zien we maar door de vingers dat ze qua minaretten niet zo heel tolerant zijn.
Maar vooral: het aanbod van biologische producten is echt beter dan in Nederland. Ook al klink het wel tegenstrijdig met een gezonde leefstijl: De supermarktketen COOP in Zwitserland heeft in het huismerkassortiment biologische chips en biologisch bier. Als zelfs DIT biologisch geleverd wordt, dan is biologisch eten echt ver voorbij de kritische ondergrens van acceptatie. En kun je inderdaad stellen dat zelfs biologisch eten ook echt ongezond kan worden ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten