zondag, maart 13, 2011

Een vaarwel voor Fia

Fia van der Zwaluw: ten tijde van de afdelingsvergaderingen van de PvdA toen Voorhout nog een zelfstandige gemeente was, ,was ze trouw bij alle vergaderingen. Een goede vriendin van het toenmalige bestuur, Henk en Wil Vroman, ze was er gewoon altijd. Ze was symbool voor De Achterban. Geen ingewikkelde dingen, geen hoogdravende bestuurskundige zaken: bij Fia zat de solidariteit gewoon in het hart. Als wij politici de zaken weer lekker ingewikkeld maakten, bracht zij de eenvoud er weer in terug.

Na de fusie tot Teylingen heeft ze haar lidmaatschap opgezegd: ze had niet veel meer met de partij. Maar afgelopen herfst was ze er opeens weer: toch weer terug op het oude nest en bij de afdelingsvergadering. Ik was oprecht blij.

Met het verkiezingsposters rondbrengen heb ik met haar nog even de wereld doorgenomen in de deuropening. Over mantelzorg, haar zoon in Engeland, over de binding tussen de hoog en de minder hoog opgeleiden in de partij, over de toestand van de wereld. Een leuk gesprek, waar je het als actief partijlid eigenlijk allemaal voor doet.

Vorige week is Fia plotseling overleden. Ze is 69 jaar geworden. Ik zal haar missen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten