woensdag, augustus 23, 2006

Krijg je er hoogte van?


Vanavond staat er op verzoek van de VVD het bouwplan van de Schutse op de agenda van de commissie ruimte. Niet zozeer van de Schutse zelf, maar van de twee urban villa's die ernaast staan. Het bestemmingsplan komt in november aan de orde, maar er zal daaraan vooraan al een artikel 19 lid 2-procedure voor deze torentjes worden begonnen.

De torentjes worden nu 5,5 bouwlaag en 15m20 hoog. De commissie ruimte heeft in sassenheim in al haar 'wijsheid' geroepen dat ter plekke voor het bouwpan van de schutse niet hoger dan 14m nokhoogte mag worden gebouwd. Een lastige erfenis, want het ontwerp is met schuin, romeins dakje wel van hogere kwaliteit dan met plat dak tot 13m20 en dan nog een liftkoker erbovenop (dat mag, wanrt valt niet onder de 'nokhoogte').

Wat stelt de VVD voor? Ze wil van het voorste torentje een bouwlaag eraf halen en die op de achterste erbij plaatsen. het ontwerp wordt daardoor wel onwevenwichtig en uit zijn verband getrokken, maar daar hoef je als raadslid toch geen verstand van te hebben :-(. als je er maar mee in de krant komt.
Albert Vink en ik zijn vorige week ook op bezoek geweest bij bewoners van de Teylingerlaan, die straks op de urban villa's uit moeten kijken. Wat meer low profile dan de VVD-fractie, maar daar doe je je werk ook beter.

Als je echter doorvraagt, gaat het ook niet zozeer om nok- of goothoogtes. Het gaat om het totaalbeeld van de Teylingerlaan, waar de bestaande kant in de nota van uitgangspunten voor Overteylingen uit 2001 betiteld is als " kwetsbaar gebied met historische waarde". Het gaat om bouwmassa, waar een urban villa met 5 zeer ruime appartementen (140-180m2) per laag gerust een forse jongen mag worden genoemd. Het gaat om de indruk, dat aan de ene kant van de sloot niets mag en aan de andere kant schijnbaar van alles. Het gaat om de indruk, dat je als belangenorganisatie niet het idee hebt dat de verantwoordelijk wethouder goed naar je luistert. en dan is mijn gevolgtrekking, dat dan een eendimensionale discussie over nokhoogtes de zaak absoluut geen recht doet.

Gelukkig zijn er wel lichtpuntjes. Vanavond wordt het bestemmingsplan OVerteylingen gepresenteerd, er is ook een gesprek geweest tussen het bewonerscomite en drie wethouders dat al veel positiever verliep, er is de afgelopen dagen nog weer getekend en getekend; ik ben dus nieuwsgierig waar het vanavond op uit komt...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten