dinsdag, januari 27, 2009

zware avonden


Best pittig, vijf vergaderingen binnen een week tijd waarvan je niet voor 11-12 uur 's avonds thuis bent, terwijl je ook eeen gewone werkweek hebt. Henny Langenberg was op vakantie, dus of ik de commissie BFT maar even wilde waarnemen. Goed, hij heeft in december ook een vergadering van mij overgenomen, dus voor wat hoort wat. Maar slopend is het best wel, want: voorzitten is best hard werk. Waar willen de sprekers heen? waar moet je de discussie bijsturen? hoe houd je het gesprek op gang en de vaart in de avond? kortom, je bent toch wel 2,3 uur vrij alert bezig, en dan kun je ook niet zo snel als je weer thuis bent, in slaap komen. en dan die wekker weer...
Kortom, maar dat wist ik al langer: politiek is niet altijd even bevorderlijk voor je gezondheid en gemoedstoestand.
Meest onbegrijpelijke onderdeel van de week: de maatvoering van caravans bij het kampeerbeleid.
Grootste voortgang: met veel pijn en moeite lijkt er in het dossier Kloosterschuur-Trappenberg toch een beslissing te vallen.
Meeste invloed: de PvdA zou wel eens de doorsslaggevende stem rondom de winkelsluiting kunnen gaan hebben: vanuit warmond is het verzoek gekomen of de winkels daar niet het hele jaar rond op zondag mogen openen, met als hoofdargument: de leefbaarheid en de 'boost' die de galeries zouden krijgen. we spreken hier woensdag in de fractie nog verder over, we zijn er bepaald nog niet uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten