vrijdag, april 11, 2003

En wat als het een tandje minder moet ?


In Voorhout houden we met ingang van dit jaar de algemene beschouwingen bij de voorjaarsnota (april) in plaats van bij de begrotingsbehandeling (oktober). Dan is er nog een mogelijkheid, breed gedragen ideeen mee te nemen bij het opstellen van de begroting, en hoef je het als "amateur" het niet nog eens ergens op eigen initiatief proberen in de begroting te knutselen.Omdat dat af moest, heb ik afgelopen week niet gelogd.


De gemeente Voorhout verwacht voor 2004-2006 structureel een tekort tusen de 2,5 en 4,5 ton (Euro's!). Raar is het, om te bekijken wat je over wilt houden als het minder moet, in plaats van leuke-dingen-voor-de-mensen te verzinnen. PvdA/D66 wil inzetten op behoud van de sterke sociale structuur in het dorp. Houd voorzieningen voor zwakkeren in takt, probeer lasten die je hebt, te laten dragen door hen die daar het best toe in staat zijn.


Gelukkig kun je ook pleiten voor zaken die geen geld kosten: de mening van burgers en vooral jongeren in ons dorp opzoeken. Of uit de regionale samenwerking (de ARHI-procedure die boven ons hoofd hangt) het argument van kostenbesparing gebruiken voor gemeenschappelijk beleid met buurgementen vormen. Misschien luisteren onze conculega-fracties dan wel. Tot nu toe waren wij de fractie die nog het meest de klap van de regionale molen hadden meegekregen.


Ik ben benieuwd waar de andere fracties mee komen. Maandag weten we meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten