dinsdag, april 22, 2003

we kunnen weer de wei in!

Net terug van een bezoek van de gemeenteraad aan de voetbalvereniging Foreholte. Iedereen die niet ziek was of in Australie zat, was er ook.Schitterend weer, een wedstrijdje gezien van Foreholte D2 tegen D3, en oude herinneringen aan zwoele zomeravonden waarop je vriendschappelijke potjes tegen buurverenigingen speelde, doemen weer op.

Foreholte doet goed werk, met een heel enthousiaste ploeg mensen. Het is een vereniging met een heel gezonde aandacht voor de jeugdopleiding. Kortom: sympathiek! En natuuuuuurlijk - da's een goed recht! - werd er tijdens het bezoek flink gelobbyd voor de uitbreiding van het sportpark, niet in de laatste plaats door PvdA'er en spreekstalmeester Paul Jochemsz.

We zijn in de algemene beschouwingen als fractie PvdA/D66 heel kritisch geweest over de plannen op de uitbreiding van het sportpark. Niet omdat het niet nodig is, wel omdat er HEEL VEEL geld in gaat zitten. Niet eens in de velden, maar wel in het asfalt om er naar toe te kunnen komen. Gelukkig zijn er nog maatregelen die de kwaliteit kunnen verbeteren (extra kleedkamers) of die het gebruik van de huidige accomodatie no meer kunnen verspreiden (lichtmasten plaatsen bij het 3e en 4e veld). Zo kunnen we als dorp nog best wat groeien zonder dat dat ten koste gaat van andere zaken.

Dat zijn er ook nogal wat, en we zullen rare afwegingen moeten maken: Is binnensport belangrijker dan potten bakken? Handhaven we het minimabeleid of gaan we duurzaam ondernemen? De weiden van de gemeentelijke overheid zijn zo groen niet meer. Bij de algemene beschouwingen zijn er nog geen keuzen gemaakt, maar is het bewustzijn om te kiezen en prioriteten te stellen wel gegroeid. Jammer alleen, dat de grootste fractie in Voorhout, Voorhouts Belang, daarin nog wel een stap moet maken. Je kunt niet EN de gemeentelijke lasten (lees: Onroerende Zaak Belasting) niet verhogen EN het volledige investeringsprogramma door laten gaan bij een begrotingstekort van enkele euro-tonnen, zonder dat er gaten gaan vallen: of in de begroting, of in dienstverlening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten