donderdag, januari 22, 2004

En de winnaar is...


de Voorhoutse gemeenschap. Bij het referendum over het fusievoorstel van Voorhout met Sassenheim en Warmond heeft 55% van de stemgerechtigde Voorhouters gestemd. 66% was tegen de fusie, 34% voor. Ik had zelf een 70/30 verhouding verwacht in mijn optimisme, dus ik ben niet ontevreden. Zeker niet dat als je bedenkt dat we als PvdA/D66 maar 2 van de 15 zetels hebben (plm 14%) maar op het herindelings-dossier toch een mening hebben verkondigd die door 34% van de Voorhouters gedragen wordt.
Ik vind dat Voorhout zich goed heeft laten zien bij de peiling over een besluit dat niet van de gemeente zelf is, en dat er nu een genuanceerd oordeel over de fusie ligt. Je zou door de bank genomen toch een hogere weerstand verwachten.


Opvallend: de meningen in Sassenheim , waar het gemeentebestuur haar houding van 1) zelfstandig 2) optie Teijlingen door de volksraadpleging bevestigd ziet, zijn procentueel vergelijkbaar met die van Voorhout. En hier heeft de raad in meerderheid ongeveer geroepen: over ons lijk!


Ook opvallend: de collegepartijen CDA, VVD en Voorhouts Belang willen nu met een uitnodiging naar Sassenheim en Warmond komen om niet-vrijblijvende, intensieve samenwerking te bespreken. He, he. Om een dergelijk open vizier riepen wij drie jaar geleden al.


Jeroen is ook nog even door het Leids Dagblad geinterviewd over zijn persoonlijke posteractie. Blijkt de journalist regelmatig 's morgens naast hem op het schoolplein te staan en hem alleen kent als "de vader van Tim"...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten