zondag, januari 11, 2004

Nog twee jaar tot de verkiezingen en de campagne loopt


Qua referendum is er een hoop te doen.
De Folder van de Betrokken Voorhouters met een zeer duidelijk stemadvies tegen de fusie- uitgegeven met gemeentelijke subsidie - is op zich met nogal wat scepsis ontvangen. Vanuit de (steun-)fractie hebben we dan ook maar een klein tegenoffensiefje opgestart: we hebben een folder in elkaar gedraaid, woensdag komt er een interview van mij, Albert Vink (fractievoorzitter PvdA Sassenheim) en Ineke van Steensel (fractievoorzitter D66 Sassenheim) in het Witte Weekblad. Kortom: nadenken over teksten, concepten rondsturen, nieuwe versies rondsturen, en veel met mensen praten en je oren openhouden.


Het blijkt namelijk dat nog een hoop Voorhouters niet weten of en wat ze 21 januari zullen gaan stemmen. Je leest het in de Voorhouter, maar ook op het web. Een typisch voorbeeld is bijvoorbeeld deze reactie van Wilco.
En als je het niet weet, dan blijf je makkelijker thuis. Als de kiesdrempel niet gehaald wordt (niet heel reeel, maar ook niet onmogelijk), dan mag de het gemeentebestuur nog wel even achter haar oren krabben. Morgen (12/01) is er een Lagerhuis-debat in het gemeentehuis, onder andere met gedeputeerde Marnix Norder


Daarnaast gaat het gewone werk ook nog door: Een hoorzitting over het bestemmingsplan buitengebied - zo'n beetje alle bollenkwekers roepen moord en brand-, wat gerommel in de marge over een groenstructuurplan, een beroerde presentatie van ons huis-stedenbouwkundige bureau SVP over planvorming in het algemeen waar wij een actueel overzich van de stand van zaken rondom de nieuwe wijk Hooghkamer hadden verwacht. Vooral collega-raadslid Angelique Fortanier (CDA) was furieus. Maar ja, die heeft ook nog wel wat appeltjes te schillen met wethouder Leo van Steijn. Kom ik nog wel eens op terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten