maandag, februari 20, 2006

Voorhout WAS een dorp


Tijdje geleden meldde ik dat je je fiets nog zonder slot bij het gemeentehuis kon laten staan. Driehonderd meter verderop, bij het station is het wat minder veilig. een stelletje onverlaten heeft vandaag, op klaarlichte dag, mijn geliefde Kronan in de fietstenstelling omver getrapt. Kost me een kleine EUR 55,= exclusief verzendkosten voor een nieuw voorwiel... wat een lol.

4 opmerkingen:

  1. Beste Joost,
    Ach, Voorhout is nog steeds een dorp. Werkend in Amsterdam geniet ik dagelijks van de rust en veiligheid in ons dorp. Dit praat je fiets natuurlijk niet goed maar over het algemeen is het hier rustig. Aan de andere kant, je ziet hier zelden politie surveileren. Er valt voor een vermogen aan bonnen te schrijven voor foutparkeerders, op de stoep, bij de gele lijn of de auto's van de winkeliers die 9 uur geparkeerd staan op de Herenstraat zonder parkeerschijf. De gemeentelijke BOA heeft het ook niet bepaald druk want die heb ik nog nooit buiten gezien. Regelmatig staan mijn kinders dus weer in de poep op ons grasveld aan de O.Nassaulaan. Verder is het een heerlijk dorp.

    Groeten,
    Peter Nijsen (Italiaanse les, weet je nog)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Peter, je hebt helemaal gelijk dat het in Voorhout relatief rustig is. Ook in de Bollenstreek scoren we ials Voorhout gelukkig in de onderste helft qua criminaliteit. De prioriteit ligt eerder in Lisse en Noordwijk omdat daar meer aan de hand is. Dan vind ik ook dat de politie vooral daar aan het werk moet zijn. Amsterdam is wel een verhaal apart, kan je ook nog wel vervelen met verhalen die voor jou gewoon 'werk' zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Joost,
    Ik snap ook dat de prioriteit daar moet liggen waar er vraag is maar ik vind ook dat je moet handhaven voordat de prioriteit ineens hier ligt. Een vorm van tegenhouden (amsterdams model).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beste joost,
    voorgaand bericht was van Peter. Ik zat even te prutsen met de muis.

    BeantwoordenVerwijderen