dinsdag, december 05, 2006

heeft u terug van drie euro?


Gisteren is in de commissie Welzijn het Welzijnsprogramma 2007 behandeld. Op zich een stuk waarover de raad dit jaar weinig over kan melden.
Het van het oude Sassemse, Voorhoutse en Warmondse beleid wordt onverkort doorgetrokken, in afwachting van de harmonisatievoorstellen die komend voorjaar zullen worden gepresenteerd. Omdat dat voor het Welzijnsprogramma budgetneutraal moet verlopen, zullen sommige verenigingen en instellingen erop vooruit gaan en anderen zullen het behoorlijk in hun portemonnee merken. Ik verwacht dat het dan wel storm zal gaan lopen. Gisteren viel dat met vier insprekers dus nog wel mee.

Peuterspeelzaal 'de Woezel' in Warmond zit vanwege teruglopend aantal peuters in het dorp met een groot probleem: ze denken komend jaar rond de 18.000 euro tekort te komen. Daar gaat de gemeente mee aan de slag, maar niet door het dichten van gaten.

Maar er was ook een inspraakreactie van speeltuinvereniging ' Het Vossenhol' , ook uit Warmond. Ze hadden 503 euro subsidie aangevraagd, en kregen er... 500. De penningmeester Velthuizen kon er wel inkomen dat het bedrag niet omhoog ging, maar waarom nu zonder motivatie de speeltuinvereniging zo'n pietluttig bedrag van drie euro moest inleveren ten opzichte van 2006, dat wilde hij toch wel even weten. (en helmaal ongelijk heeft hij daarin ook niet). Hij had 3,5 minuten inspreektijd nodig. Er luisteren dan 5 ambtenaren en 13 politici en een notuliste mee. Alhoewel onze "uurtarieven" bij lange na niet die van het bedrijfsleven halen (laten we het eens gemiddeld op 60 euro/uur zetten, dan doen we niet onder voor een verwarmingsmonteur), schat ik toch in dat we er daar dan zo'n 65 euro aan luistertijd hebben ingestoken. Reactie van wethouder Hollart: die drie euro was geen probleem. Wethouder Homan past het zelfs heel demonstratief in pasklare munt bij zijn collega bij, uit eigen zak! Kortom: issue van niks, maar als de toe te kennen subsidie nu direct gewoon op 503 euro was gezet, was er geen onvertogen woord over gevallen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten