vrijdag, mei 25, 2007

Zeilen aan de Zijl


Woensdag hadden we in de steunfractie bezoek van Jan-Willem Versluijs, exploitant van de jachthaven Lockhorst. Hij maakte ons op een leuke en openhartige manier ons deelgenoot van zijn plannen voor een jachthaven aan De Zijl voor plm 450 boten (4ha.) aan de Zijl, met horeca, eventueel trekkershutten, een aantal brandstofstation en een inrichting die het prettig moet maken er ook te verblijven. Om het even te plaatsen: het is aan de zuidkant van de Kaag, tegen Leiden-Merenwijk aan.

Het plan op zich is een mooi plan, met aandacht voor kwaliteit. Hrt past ook in het soort recreatie waar wij met Teylingen naar toe willen. Het is ook nog wel behoorlijk concept, vandaar dat ik jammer genoeg ook geen plattegrondje kan tonen. De twee belangrijkste contra's wat betreft de locatie die in onze afweging gaan meespelen, zijn:
  • de ingreep in het groen

  • de spin off richting Warmond. Het grondgebied is weliswaar Teylings, maar qua orientatie sluit de plek aan De Zijl aan bij Leiden, en zo zullen bezoekers dat ook beleven.

De vraag die wij ons als PvdA nu gaan stellen, is: zijn er nog andere locaties die even haalbaar zijn maar deze bezwaren minder hebben? En als dit toch de best mogelijke lokatie is:kunnen we dan ja zeggen? Daar moeten we binnen de fractie ook nog wel op 1 lijn komen, maar dat wordt wel een leuk gesprek.

Elsbeth en Hans zullen in elk geval gezamenlijk rond de Kaag ook nog lokaties nagaan (ook in letterlijke zin: ter plekke bekijken).

1 opmerking:

  1. dit mag natuurlijk NOOIT doorgaan! een regelrechte aantasting van het laatste stukje ongerept groen! Ik hoop op FEL protest van de bewoners van de Merenwijk die hun mooie wandelgebied ingeruild zien voor het financieel voordeel van meneer Versluijs!

    BeantwoordenVerwijderen