woensdag, juli 22, 2009

clowns met slechte grappen


Zo'n komkommertijd is het niet, of bij uitstek wel: De PVV wil nu een kosten- en batenanalyse van allochtonen. Ik zal wel weer bij de hoog opgeleide blanke laffe elite horen, maar blijkbaar weten ze bij de PVV nog niet dat je leugens hebt, grote leugens, en statistiek. Oftewel: wat reken je tot allochtoon? Wat neem je in de kosten mee wat in de baten? elke vergelijking op deze manier is heel erg discutabel.
Maar het zal wel een restje gereformeerdheid bij mij zijn, maar juist in de joods-christelijke traditie is elk mens waardevol zonder zijn kosten en baten. Door de vraag alleen al te stellen blijkt de PVV volkomen van God los. Gaan we ook de kosten en baten van onze bejaarden bepalen? Sorry, maar die gaat ook negatief uitvallen. De zorg die ze nu consumeren is duurder dan wat ze net die jaren vijftig-loontjes bij elkaar hebben verdiend. Ik ken er nog wel een paar:
 • mijn eigen twee volkomen autochtone bloedjes van kinderen staan nog vreselijk lang in de min, dankzij hun vroeggeboorte en IC-opname -ik herinner me nog de aanmelding bij de ziektekostenverzekering: "Wij hebben twee pasgeboren kinderen bij u aan te melden""Meneer, mag ik u feliciteren?" "Natuurlijk (en u moest eens weten wat voor ziekenhuisrekeningen nu op u af gaat komen)".
 • Niet-rokers: geen geld uitgeven aan de lucratieve sigarettenindustrie, geen accijnzen afdragen, en JAREN langer zwaar gaan teren op de pensioenfondsen die rokers even hard hebben gespekt.
 • huisvrouwen: spekken zij de maatschappij belangeloos omdat zij voor nop kids en manlief verzorgd hebben, of hadden zij zich veel productiever kunnen maken door te werken en de zorg uit te besteden? Sterker nog: wegens de extra aftrek voor kostwinners hebben ze de schatkist dubbel ontdoken.
 • Zeeuwen. De rest van Nederland heeft maar mooi grof bijbetaald aan al die dijken, dammen en de Oosterscheldewerken
 • PVV'ers. Houden al die geldverslindende ambtenaren die ze weg willen hebben, wel aan het werk door het stellen van stompzinnige vragen

Kortom, politiek mag best wel ter vermaak op een circus lijken, maar dan wel met goeie grappen.

4 opmerkingen:

 1. Het is ook niet om te lachen, maar om te huilen. Helaas is de prijs van de democratie ook dat dit soort kamervragen serieus beantwoord moet worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anne Frank, Frank Rijkaard, Ruud Gullit, Abdelkader Benali, to name but a few. Noem ik nog even niet Gerda Havertong, Amalia Van Oranje, Thomas von der Dunk, etc.etc.

  Overigens liggen mijn roots in de Savoie (Hugenoten).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. tja, de mijne liggen waarschijnlijk rond Zaandam en in het veen. Minder verheven...

  begon de Gouden eeuw trouwens niet na 1585, toen Antwerpen werd afgesloten en de kooplieden naar Amsterdam trokken? Hoe geBelgd zijn we eigenlijk?

  BeantwoordenVerwijderen