woensdag, juli 29, 2009


Terugkomertje


Buitengewoon ongewone raadsvergadering vanavond. Eerste keer John van Dijk als plaatsvervangend voorzitter, Klaas Overbeek als plaatsvervangend griffier, en de eerste Teylinger raadsvergadering die door de raadsleden zelf was uitgeschreven. En dat, midden in het zomerreces. Aanleiding: de commotie rondom de beslissing van Activite om af te zien van de huur van 38 appartementen in de nieuwe Agnes.
Hoog oplopende emoties van 7 insprekers ,voornamelijk kinderen van ouderen die nu op 13 juli jl. te horen hadden gekregen dat ze niet zouden terugverhuizen naar de Herenstraat. En op grond van die verhalen krijg je inderdaad de indruk, dat Activite op zijn zachts gezegd een aantal van haar clienten verkeerd heeft voorgelicht. En die voelen zich nu gewoon bedonderd. Maar goed, het had de Telegraaf ook al gehaald.
Nu was het debat al vrij snel gedaan, omdat wethouder van der Zon met de mededeling kam dat alle betrokken partijen, nl. Activite, de gemeente Teylingen en de woningbouwverenigingen STEK en De Vooruitgang vanmiddag tot een achtpuntenplan zijn gekomen en dat nu uitwerken. Belangrijk is in elk geval dat Activite zich niet langer distantieert van de visie en besluiten van haar rechtsvoorganger LAS. Maar ook in de uitwerking kunnen muisjes nog wel staartjes hebben. De fouten en nalatigheden in het agnes-dossier moeten we natuurlijk bij Sassembourg en Liduina zien te vorkomen, maar we moeten ook niet uit het oog verliezen dat dat wel projecten zijn die ook op een aantal wezenlijke punten van de agnes verschillen. In elk geval, de voorzitter van de raad van bestuur van Activite was vanavond in de raadszaal ook aanwezig, en ik kan me niet anders voorstellen dan dat hij vanavond wel een lesje in bescheidenheid heeft ondergaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten