dinsdag, juli 21, 2009

Sprakeloos!


Normaal schrijf je ter afronding voor de zomervakantie nog wat komkommerberichten, al zijn er nog best een paar interessante dingen gebeurd. Een bijeenkomst ter evaluatie van het proef-sluitingsbeleid van de horeca: dat gaat best goed in het algemeen, alleen rondom de saloon in Warmond en rond Shaffy's in Sassenheim loopt het slecht. Dit lijkt voornamelijk te liggen aan de ondernemers zelf, die zich niet aan de afspraken van het horecaconvenant houden. Bovendien was er ook nog een evaluatie van de terrassen op de Oude haven in Sassenheim, waar de gemeente zeer snel een aantal aanpassingen maakt voor de rest van het seizoen.

Maar iets dat wel een hele duidelijke evaluatie zal behoeven, is de mededeling dat Activite, de eigenaar van de drie verzorgingstehuizen in Teylingen, heeft aangegeven voor een groot deel van haar huidige clienten niet in de nieuwe Agnes / Herenstaete te willen trekken.
Voor de bewoners van de 'tijdelijk' locaties aan de Boekenburglaan en aan de Ravellaan, moet nu iets worden gezocht. Ideeen gaan naar verhuizing deels naar Park Overbosch (de serviceflat die Woningstichting de vooruitgang heeft overgenomen) en de Ravellaan geschikt maken voor definitieve bewoning.
G*&%$#@#!! Hoe is het mogelijk! Haal je het hele centrum overhoop omdat de eigenaar van de zorginstelling, destijds nog de LAS, naar een nieuw woon-zorgconcept wil omdat de kamers in de oude Agnes veel te klein waren, komt het er uiteindelijk op neer dat de initiatiefnemer het pand niet wil betrekken vanwege:
  1. te grote en te dure appartementen

  2. de appartementen voor de zorgbehoevende ouderen niet voorzien zijn van een brandmeldinstallatie, zodat de brandweer geen gebruiksvergunning afgeeft voor deze toepassing

  3. het Grand Cafe niet van binnenuit het zorgcentrum meer was te bereiken


Goed. De raadsmedeling kwam vandaag. En ook de woensdagkrant had het al breed uitgemeten. Ik heb er vorige week met een bevriend contact over gesproken, dus zelf was ik er vandaag niet door overvallen. Maar je broek zakt er wel van af. Dit zijn toch zaken die je in de ontwerpfase goed regelt? En hoewel daar in eerste instantie de opdrachtgever (Trias /nu STEK), de projectontwikkelaar (Timpaan) en de afnemer (LAS / Activite) daarvoor verantwoordelijk zijn, heeft de gemeente Teylingen daaraan wel ruimhartig meegewerkt via een artikel 19 lid 2 procedure. Kijken we er dan als gemeente niet inhoudelijk meer naar als versie X van de tekeningen langskomt?

Als er een beslissing is waarvan ik als raadslid spijt als haren op mijn hoofd heb, dan is dat nu wel dat debat in juni 2004, waarin het Voorhoutse college aan de gemeenteraad de keuze voorlegde: of de Agnesplannen doorzetten, of onze portefeuilles liggen op tafel. En waar ik toen als oppositie VOOR de plannen heb gepleit... Tja met de informatie van toen...

Vervelend is, dat het nu midden in het reces valt. College bijna helemaal weg, merendeel van de raadsleden ook. en dit vraagt om een vervolg, maar welk?
en wat betekent dit verder voor de plannen van de Liduina in Warmond en de Schutse in Sassenheim? kortom, "leuke" vragen voor een raadslid om mee de zomer in te gaan. Maar ja, als je jarenlang verheugde om weer terug te keren naar de Herenstraat, met het uitzicht op een ruimere woning, of wanneer je jaren de bouwoverlast voor 'lief' hebt moeten nemen. Dat is nog een heel andere categorie van 'niet leuk'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten