donderdag, augustus 20, 2009

Veel te kort


Normaal kijk ik ook wel uit naar het zomerreces, om even wat meer afstand van de politiek te kunnen nemen. We zijn dit jaar in Nederland gebleven. Niet omdat ik nu zo braaf achter staatssecretaris Frank Heemskerk aanloop, maar meer omdat we agendatechnisch er niet helemaal uit kwamen om weer naar Italie te gaan. Nu, camping De Roos in Beerze (Ov) was ook prima. Wel regen gehad, maar de temperatuur was goed. 's Ochtends biologisch brood halen, de bossen van Salland voor de deur, zwemmen in de Vecht - ja, het kan nog! - en afwassen met zwaluwnestjes boven je hoofd. En het aardige van Salland voor een noorderling als ik is dan weer wel: je hoeft ook nergens heen want je kent de omgeving al.

Van afstand nemen is dit jaar weinig van terecht gekomen. Het akkefietje met Activite rondom de Agnes heb je in mijn vorige blog kunnen lezen, en was ook een korte onderbreking van mijn vakantie. En nu begint het al weer op stoom te komen: concept-verkiezingsprogramma 2010-2014, de agenda's voor de eerste commissievergaderingen zijn alweer de deur uit, maandag weer de eerste steunfractie, volgende week donderdag een afdelingsvergadering en ook de agenda in september is al weer stevig aan het volstromen.

't wordt sowieso wel weer een marathonjaar, met de gemeenteraadsverkiezingen van maart aanstaande. Dan zit de eerste Teylinger raadsperiode er al weer op, 't vliegt om! De VVD zal wel blij zijn dat de PVV niet mee gaat doen. De SP roert zich niet, wat gaat Trilokaal doen? Ben toch benieuwd wat de lijst van concurrenten zal gaan worden de komende maanden. En welke richting de landelijke PvdA rondom de gemeenteraadsverkiezingen neemt. Nu hebben best genoeg resultaten geboekt om te kunnen presenteren dat het goed is geweest dat de PvdA in Teylingen met 5 raadszetels en 1 wethouder, maar je moet het ook nog maar eens verzilveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten