woensdag, oktober 28, 2009

valt er wat te kiezen

Wel als het om de ontwerpwedstrijd gaat over de stationslocatie Voorhout. als je nog in de buurt van het bestuurscentrum komt, ga even kijken (tenminste, vandaag stonden de panele er nog wel, weet niet of het de komende dagen zo blijft). Vier bureaus hebben twee tot vier varianten ontworpen, van Efteling-achtige, pseudo romantische 'echt voorhoutse' architectuur, tot een nogal megalomaan plan waarin de nog geen 15 jaar oude huizen tussen de Jacoba van Beierenweg en het Raadhuisplein ook zouden moeten verdwijnen voor een forse strook hoogbouw.

Ik ben tot nu toe het meest gecharmeerd van de variant 'model Dorpsplein' van vanEgmondTotaalArchitectuur. Dat plan legt een mooie verbinding met het station zelf en is de enige dat een plein van een behoorlijk formaat realiseert. Maar goed, we zullen alle ontwerpen nog goed met elkaar moeten vergelijken.
Van Leo van der Zon vernam ik, dat de hele avond sowieso een behoorlijk succes was. Grote opkomst, veel gesprekken, veel schriftelijke reacties. En ook voor de bureaus zelf was het een aardige sesie, omdat ze op deze 'markt' hun ontwerp ook ten opzichte van elkaar moesten 'verkopen'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten