woensdag, oktober 28, 2009

Verkiesbaar

Gisteravond op de ledenvergadering van de PvdA Teylingen is de lijst vastgesteld waarmee we de verkiezingen in gaan. Ik noem hier de eerste vijf plekken, die je als verkiesbaar zou kunnen beschouwen uitgaande dat we de huidige vijf zetels weten te consolideren - en dat zou gezien de landelijke trend die ten opzichte van 2005 geheel anders is voor de PvdA, al een waanzinnig goed resultaat zijn.
Het zijn:
  1. Willem de Jong (Sassenheim)
  2. Joost Peetoom (Voorhout)
  3. Marijke Haroun (Voorhout)
  4. Cock Lafeber (Warmond)
  5. Esther de Ridder-Fien (Sassenheim)
 Wat valt op?
Van de huidige vijf fractieleden ben ik de enige die hier tussen staat.
Nu is Willem ook een 'oude rot' in het lokaal bestuur die het klappen van de zweep in Alphen aan den Rijn wel heeft leren kennen. Cock heeft zijn sporen in het Leidse verdiend. Marijke en Esther zijn nieuw. Hoe dan ook, na 3 maart zal ik in een compleet ander team opereren. Dat Albert Vink en Elsbeth Koek niet opnieuw verkiesbaar wilden zijn, was al wel langer bekend. Dat Hans Goudsmit en Gertrude Krijgsman zich uiteindelijk niet ter beschikking stonden, daar hebben we gisteren vrij uitvoerig bij stilgestaan. Dat is best een pittig gesprek geweest tussen afdeling, bestuur en kandidaatstellingscommissie. Maar het heeft gelukkig wel kunnen resulteren in een vastgestelde lijst, waarbij ik ook de voorzitter van de kandidaatsstellingscommissie, oud-voorzitter Kees de Jong, wel de complementen wil geven voor de rustige en heldere wijze waarop hij de uiteindelijk gemaakte keuzen in het advies aan het bestuur beargumenteerde.

Al met al is een optelling van individuele keuzen, niet een vooropgezet plan om eens flink de bezem door de fractie te halen. Daar zou ook geen aanleiding toe zijn: als fractie we winnen wat (Koudenhoorn), we verliezen wat (debat over woningbouw Narcissenlaan Sassenheim), we maken soms fouten, hebben ook wel intern soms dingen naar elkaar moeten uitspreken, maar we zijn zeker gegroeid en op elkaar ingespeeld.  Daar zullen we het komende half jaar naar mijn mening nog wel vruchten van kunnen plukken.
Maar eerst morgen maar de begrotingsbehandeling doen, kijken of we ondanks alle bezuinigingsdonderwolken Teylingen toch nog wat sterk en sociaal kunnen houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten