maandag, december 21, 2009

Professioneel of niet

Je mag de VVD in Teylingen een professionele lokale partij noemen: consequent Paas- en Kerstacties op straat (John Bosman had het zaterdag in zijn Kerstmannenpak een stuk aangenamer dan de dames om hem heen), een goed gevulde kandidatenlijst voor de komende raadsverkiezingen met mooi om en om mannen en vrouwen bij de eerste 10.
En toch, hun stemgedrag donderdag jl. in de raad was bij het punt van eigen bijdrage bij schuldhulpverlening minder professioneel.
het college stelde voor om een eigen bijdrage in te voeren voor diegenen, die bij de gemeente aankloppen voor schuldhulpverlening. De PvdA was trouwens tegen een eigen bijdrage voor schuldhulpverlening, omdat je mensen die al schulden hebben ook nog eens laat betalen voor het van die schulden afhelpen - nu net een regeling waarop je geen ontmoedigingspremie wilt zetten. Maar blijkbaardacht de VVD daar onuitgeproken toch anders over dan eerst. Je mag best van standpunt switchen, zoals Trilokaal in de raadsvergadering gemotiveerd deed. Weliswaar op grond van een niet al te sterke notitie van het college, maar toch onderbouwd. Alleen stemde de VVD nu ook VOOR een eigen bijdrage, zonder een woord in het debat te zeggen, terwijl ze in de commissie Welzijn nog duidelijk TEGEN waren. En dat is dus moord op het debat. Er wordt misschien soms te veel onzinnigs gezegd in de gemeenteraad, maar het veranderen van standpunt moet je naar mijn idee altijd onderbouwen, of tenminste noemen en niet bij de stemming je eerdere medestanders met grote ogen van verbazing laten zitten.

1 opmerking:

  1. Joost,
    je hebt helemaal gelijk. Ik heb het in mijn weblog de arrogantie van de macht genoemd. Overigens is dat ophalen van kerstwensen ook niet zo professioneel. Ze worden aan de burgemeester overhandigt, die zich dan dus inzet voor de permanente VVD-campagne. Bovendien betreffen die wensen vaak zaken waar de raad helemaal niet over gaat.... en een opsomming van vervulde wensen...... ach, het laat te wensen over.

    Rose Marie Keijzer D66

    BeantwoordenVerwijderen