zaterdag, april 10, 2010

Een nieuwe lente

..en een nieuw liberaal geluid. Coalitieakkoord aan de gemeenteraad aangeboden, nieuwe wethouders benoemd, de spelers staan weer op hun plek in het veld dus de wedstrijd kan nu echt beginnen. Gelukkig maar, ik was er ook wel weer aan toe.
Leo vd Zon gaat door, dus daar weten we wat we aan hem hebben.
Cees van Velzen voor Samenleving: ik ben benieuwd of hij dezelfde warmte kan ontwikkelen als de vertrokken Wim Hollart en Henriette Wilbrink. Want hoewel Kees bij veel verenigingen en besturen betrokken was of tot nu tot is, in de politieke arena wordt het bij hem toch wel snel wat formeel en financieel. Maar buiten de raadszaal aan de bar heb ik genoeg gezellige gesprekken met Cees gehad,dus hij kan het wel.
John Stuurman uit Oud Beijerland op ruimte: ervaren als wethouder in een redelijk grote gemeente. Hij meldt in zijn terugblijk op november en december 2009 op zijn eigen weblog van 17 januari 2010 wel, dat hij "geen echte politieke aspiraties meer" heeft. Maar hopelijk zal het John wel duidelijk zijn, dat Teylingen op gebied van ruimte nog wel degelijk aspiraties heeft, en komt de passie voor dit deel van de Bollenstreek goed bij hem los. Als dat vuur maar de helft is van wat Gerrit van der Meer ervoor had, moet dat wel op zijn plek vallen.
Karin Lambrechts op Welzijn: zij is nog de meest onverwachte naam. Wel ervaring als raadslid, niet als wethouder en ook niet bekend met/binnen de regio (ze komt nl uit Dordrecht). Ik zal als voorzitter van de commissie Welzijn maar op korte termijn een kennismakingsgesprek met haar vragen, want we krijgen nog veel met elkaar te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten