zaterdag, april 16, 2011

broertje van...

De vraag die ik de afgelopen twee weken het meest heb gekregen, is : "Ben jij toevallig vamilie van Ruth Peetoom?" Dat krijg je met zo'n weinig voorkomende achternaam. Ja, Ruth is mijn oudste zus. En ik ben met mijn keuze voor de PvdA wel de 'afvallige' binnen de familie. Maar bij de kerstdiners is het geen enkel probleem.
Wel is , omdat ik er nu relatief dichtbij sta, duidelijk dat de gemiddelde krant of opinieblad in Nederland toch wel aardig wat uit zijn duim weet te zuigen. Ze legt een bom onder het kabinet (ahum, elke zweem van terrorisme is mijn zus vreemd), ze is een relibabe (op haar 16e wel een echte bakvis) , haar rode pakje op het CDA-congres had een diepere betekenis (ze is sociaal bewogen maar toch echt geen socialist of sociaal-democraat - jammer genoeg...)

Ruth is vooral gevraagd zich voor de voorzitterspost te kandideren omdat ze al zo'n vijfentwintig jaar binnen CDJA en CDA actief is, de nodige klussen in en voor het partijbestuur gedaan heeft, en daarmee binnen het CDA-kader heel veel vertrouwen geniet. Ze heeft er behoorlijk over moeten nadenken of ze zich beschikbaar zou stellen, maar voor een protestantse dominee is het begrip 'roeping' natuurlijk niet zo vreemd.
Ruth krijgt, zacht gezegd, een aardige uitdaging. Ze krijgt met Maxime Verhagen en Sybrand van Haerma Buma natuurlijk wel twee collega-partijleden waar ze inhoudelijk nog wel de nodige appeltje mee zal schillen. Maar ik houd me voor elke appeltaart aanbevolen - vooral met vanillesaus of kaneelijs.

1 opmerking:

  1. Ha die Joost,

    Ik heb de laatste weken wel een paar keer aan je gedacht en had me inderdaad bedacht dat jij van het politieke pad van je vader en zus bent afgeweken. Zo zie je maar weer, dat met een open kennismaatschappij mensen heel goed in staat zijn om een eigen mening te vormen. Aan jou nu de schone taak om je zus aan de sociale kant van de zaak te blijven herinneren!
    Groet, Janet de Jonge

    BeantwoordenVerwijderen