zaterdag, september 24, 2005

Trilokaal: tri wat?


In de serie 'Het grote geheim van Teylingen' is een tipje van de sluier gelicht. De nieuwe lokale partij, een fusie van Warmond @nders en Voorhouts Belang, is Trilokaal gaan heten. Nu is het op zich al merkwaardig dat een partij met een '@' in de naam niet eens een eigen website heeft, maaar dat is nu verholpen. De aankondiging is vrij geruisloos gegaan. In de editie van De Voorhouter van woensdag jl. was het een kwart van de regels die aan onze campagne was gewijd. Misschien barst de storm nog los.
Trilokaal: als je erop Googlet, kom je een paar verwijzingen tegen naar italiaanse driekamerappartementen. In de Dikke van Dale staat het woord niet. Het bekt ook niet echt lekker, het heeft ook weinig"' warme' associaties. Triangel, tricolore, triool, tripartite, trifolium (klaver !! => daar krijg ik gelijk allerlei visioenen bij en het rolt ook nog lekker over de tong), trigonaal, trivium: daar had je nog wat omheen kunnen verzinnen. Ik krijg er in elk geval geen beeld, geen gevoel bij de merknaam bij, zoals 'Leefbaar ...' en '... Belang' dat wel in zich hebben.
In elk geval, het zal een hoop energie kosten om de naam te laten spreken. En voor ons is het natuurlijk een fantastisch argument, mocht de PvdA als de grote boeman van de fusie worden neergezet, dat de grootste tegenstanders met de grootste voorstanders van de herindeling in 1 partij zijn opgegaan. Dat moet ideologisch wringen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten