woensdag, juni 21, 2006

hoe hard mag je met een auto op het fietspad (deel II)?


Vandaag heb ik antwoord gekregen van de hoofddirectie Juridische Zaken het Ministerie van Verkeer en Waterstaat , over de situatie hoe hard gemotoriseerd bestemmingsverkeer mag op een fietspad-uitgezonderd bestemmingsverkeer: " het antwoord is dat gelet op de tekst van artikel 21, onderdeel a, RVV 1990 het gemotoriseerde verkeer daar op het fietspad 80 km/u mag rijden. ".
Oeps. Tijd voor commissievragen? Ik heb toch nog maar eens ter plekke gecheckt hoe het nu daadwerkelijk zit. De Eerste Elsgeesterweg rijd je vanuit Voorhout namelijk op vanaf de Rijnsburgerweg. En daar geldt, vanaf de Nagelbrug tot net NA de splitsing met de Eerste Elsgeesterweg, een 30 km-zone. - 't is alleen wel verdraaid goed letten op de bordjes, duidelijk is anders...
Dus valt vanuit Voorhout bezien dit fietspad-uitgezonderd-bestemmingsverkeer in de 30-kmzone. Gered door de gong, iedereen die harder dan 30 zuidwaarts rijdt over de Eerste Elsgeesterweg richting Rijnsburg is dus vet in overtreding. Ik moet alleen ooit nog nagaan of dat de andere kant ook zo netjes geregeld is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten