zondag, juni 04, 2006

In de etalage

Met de voordracht van Sander Schelberg (VVD) als eerste kandidaat voor het burgemeesterschap van Teylingen -en hij heeft op mij een goede eerste indruk achtergelaten- is tevens het einde in zicht gekomen van het waarnemend-burgemeesterschap van Jeroen Staatsen. Hij is net over de helft, maar met een verwachte benoeming per eind augustus, en met het zomerreces kunnen we nog 1 maand van hem genieten in het raadswerk. Jammer dat het zo snel gaat. Maar Jeroen is als bestuurder straks weer 'willing and able', dus in de etalage...
Voor het geval dat er anderen op zoek zijn naar een prima burgemeesterskandidaat, of op zijn naam Google'n: wij hebben tot nu toe de ideale interim aan hem gehad. Natuurlijke authoriteit zonder dominantie, een goed gevoel voor het (bege-)leiden van het raadsdebat, steekt veel energie in de contacten met de burgerbevolking, staat zijn mannetje in calamiteiten, veel gelegen om een werkbaar team te creeren. Misschien had hij, na het Helderse 'drama', te bewijzen dat dat niet izjn functioneren te maken had. Dat is hem wat mij betreft al uitstekend gelukt.

En op andere puntjes waar de fusie ook al 'symbolisch' lijkt te gaan slagen: De Voorhoutse Daisy Nieuwenhuizen stelt schriftelijke vragen over de accomodatie van de Sassemse tennisvereniging, de Sassenheimer Bob Keeven en de Warmonder Hans Goudsmit slaan toe bij het agendapunt 'Knooppunt Leiden-West', een stukje Voorhoutse erfenis. Komen wij dan toch nog, conform de wens van de VVD, als voorbeeld van een geslaagde herindeling in de uitstalkast?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten