maandag, oktober 01, 2007

Parkjes en peren


Zaterdag weer aardig aan de wandel geweest bij de derde wijkschouw in Teylingen, dit keer in Sassenheim Zuid-west. Een effectieve lobby van inwoners van de Palfreniersweg wees ons op de overlast, juist in de herfst, van kleine peertjes van de perenbomen in hun straat. daarnaast hebben we veel reacties gehad over verkeer: gebrek aan parkeerplaatsen en te hard rijden.

Ik wil er twee dingen nog uittillen, en hele mooie originele en een minder mooie. Om eerst het zuur maar neer te leggen: twee bewoonsters van de Albert Plesmanlaan wezen ons erop, dat een ambtenaar heel iets anders, mnaar wel heel precies aan groen aan de overzijde van de straat beloofd had, dan dat er daadwerkelijk was gekomen. Ze hebben uiteindelijk maar zelf wat aanplant verzorgd in plaats van de zoveelste keer de gemeente te bellen. Nu ben ik wel een sympathisant van groenbeheer door inwoners zelf, maar niet op deze manier.

Maar er was ook een jonge vrouw die in het kletsnatte parkje achter de Anthony Fokkerweg ons liet zien, welke kansen dat park heeft, als je je doelgroep voor het park maar goed uitdenkt. Het zou een fantastisch parkje zijn voor het loslopen van je hond... maar honden mogen er nu niet komen. Het zou ook even goed kunnen om een deel in te richten voor jonge moeders... als ze met hun kinderwagen tenminste in het park kunnen komen (gaat nu heel moeilijk). Nu is het net-niets, maar als je maar kiest wie je naar het park wilt hebben zou het een stuk meer bezoekers kunnen trekken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten