donderdag, oktober 04, 2007

toekomstvisie


Vanavond was in de KTS de eerste van de drie debatavonden over de concept-toekomstvisie, het vervolg op de vier scenario's groen-geel-oranje-paars van begin dit jaar. De opkomst was een stuk minder. Dat kan twee dingen betekenen: de inwoners van Voorhout geloven erin, of ze geloven het wel. het was vanavond vooral veel vragen voorleggen, waar het college -soms lang- antwoord op gaf. Echt debat was er niet, maar wat ik van een aantal aanwezigen, waaronder enkele 'betrokken Voorhouters', in de zaal vernam, was dat het resultaat in hoofdlijnen voor hen persoonlijk best acceptabel is. Wel met de nodige gezonde scepsis of van al die ambitie veel terecht zal komen, en ook met de vraag of er wel genoeg prioriteiten tussen conflicterende belangen gesteld worden. Goed, daar zijn we zelf nog wel als raad bij om dat scherper te stellen.

Toch waren er ook een aantal aanwezigen die wat minder vanuit de visie op 2030, maar meer vanuit de actualiteit van nu hun inbreng brachten. De 22 hectare kassen, het idee dat de Digros richting de ruine van Teylingen zou willen verplaatsen, beperkingen aan bedrijfsuitbreiding, gebrek aan starterswoningen: het kwam allemaal voorbij. Het leeft, maar daar moeten we wel het debat op een ander tijdstip over voeren dan bij de toekomstvisie.

Toch hebben wij als fractie met de concept-toekomstvisie nog best wel wat noten te kraken, zoals daar in de visie voorgesteld worden:

  • De vestiging van bedrijfsterreinen aan de Warmondse kant van de spoorlijn Leiden-Schiphol

  • Een bypass van de N444 te zuiden van de BNS/Schoonoord langs

  • Reservering van de rest van de Boekhorstpolder, richting 's gravendamseweg, voor mogelijke woningbouw na 2030


We hebben nog even, in december behandelen we een en ander in de commissie Ruimte. En natuurlijk hebben we maandag in Sassenheim nog, en dinsdag in Warmond. Kijken of daar het badwater dezelfde temperatuur heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten