maandag, oktober 08, 2007

toekomstvisie 2


Net terug, na een heerlijk fietstochtje door de avond van Sassenheim naar Voorhout, van het debat in 't Onderdak over de toekomstvisie. De avond heeft me ,ook los van het fietsen, een beter gevoel gegeven dan afgelopen donderdag. Deels zat dat in de opzet: Paul Jochemsz, voormalig wethouder van Voorhout, onovertroffen speaker van Foreholte en opperspreekstalmeester van het kuipzwammen, was de gespreksleider voor de avond. wethouder Gerrit van der Meer had daardoor meer zijn handen vrij. De consultant van het RBOI hield zich keuring aan de afgesproken tijd. De discussie tussen Teylingers onderling kwam ook veel meer los, en ik ben er blij om dat een aantal sprekers dat ook goed wisten te voeden en het door gerichte vragen ook heel scherp wisten neer te zetten: wat voor ambitie op het gebied van toerisme moeten we als Teylingers willen? hoe 'hard' is de behoefte aan ruimte voor werkgelegenheid nu ieigenlijk? Instemming voor het 'recreatie'-transferium bij het station Sassenheim, maar niet voor het verlies aan uitzicht richting de Kaag door bebouwing ten oosten van het spoor.

Meest heftig en terugkerend ging het om de toekomst van de ruine van Teylingen, ook over de Digros en Panorama Tulipland. Maar wel, meer dan donderdag in Voorhout, over wat je met de hele omgeving wil. Gerrit van der Meer liet wel los, dat wat voor plan er uit schetsen ook maar wat concreter mocht gaan worden,dat 1) wel een passend en duurzaam idee moet zijn en 2) hij/het college daarover ook tijdig met de omwonenden in gesprek zal gaan. Levert zo'n avond behalve ideeen ook nog een toezegging op.

Gezien het karakter van de avond denk ik dat we uit oogpunt van lokale democratie wel een mooie avond hebben gehad. en als Paul Jochemsz stelt dat ze het 'in mjn tijd dat heel anders deden', vat ik dat maar op als een groot compliment voor Teylingen, en vooral ook voor de deelnemers aan het gesprek in Sassenheim.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten