zondag, april 20, 2008

Middeleeuwse toestanden bij @hok


Denk je dat ze bij een jongerencentrum vooral hip, modieus, vooruitstrevend, op zijn minst alternatief willen zijn, hebben ze dit weekend bij @hok een 'middeleeuws weekend' opgezet. Het was op zich indrukwekkend wat ze voor elkaar hadden gekregen. Kun je normaal op een gemiddelde zondagmiddag een kanon in een willekeurige Voorhoutse straat afschieten, hebben ze vandaag maar de daad bij het woord gevoegd!

Jammer, jammer, jammer, dat het bezoekersaantal erg laag was, en zeker niet de 500-1000 man heeft getrokken waar het wel recht op had: blijkbaar is aankondiging via de kranten en de Teyding niet genoeg, en dat is echt doodzonde geweest. De groep die demonstreerde, is een stel geschiedenisidioten/re-enactors van het betere soort onder de naam 'De compagnie van Cranenburgh'. Zaterdags waren er workshops voor Voorhoutse jongeren, zondags was er een kamp en 'De slag om Voorhout', met piekeniers, donderbussen, een boogschuttersbataljon.
Misschien dat de bollen meer trokken, 't Is tenslotte ook de mooiste zondag tot nu toe voor een ritje door de bollen. En misschien toch maar de samenwerking met de KAstelenstichting zoeken, en het voortaan bij de Ruine van Teylingen doen ipv bij het 21-eeuwse jongerencentrum, en flink veel werven, werven, werven in de centra van Voorhout en Sassenheim.

Ten slotte nog een paar sfeerbeelden:Er werd niet alleen gedemonstreerd, maar ook middeleeuws gekookt en gekampeerd. Alternatief voor de hotelfunctie in Warmond?Zo'n charge is toch een stuk overtuigender dan de gemiddelde argumentatie in de gemeenteraad...

1 opmerking:

  1. Hoi Joost, Mijn jongste heeft via de school van dit weekend gehoord en is er met een aantal klasgenoten naar toe gegaan. Ook hij was laaiend enthousiast en ik vind dit wel een complimentje richting jongerenwerk waard, ja uit mijn mond, het moet niet gekker worden! Groetjes Daisy

    BeantwoordenVerwijderen