vrijdag, april 25, 2008

Welles-nietes-welles-nietes


Zou de gemeenteraad de woonvisie nu wel of niet behandelen in de raadsvergadering gisteren? Al weken heeft onze fractie gestoeid met ideeen om de urgentie voor wat extra woningbouw aan de onderkant van de markt te realiseren, we merkten dat ons oorspronkelijke idee om 150 sociale woningen op Langeveld te realiseren niet genoeg draagvlak zou krijgen. Maar ondanks de zes weken dat de Woonvisie al uitgesteld was, bleek de tijd toch nog niet rijp. Al vind ik zelf dat we een mooie motie voorbereid, kwam het bericht van de griffie dat de woonvisie van de agenda was gehaald. Woensdagochtend: nee hoor, gaat gewoon door! Dus zet ik woensdagavond alsnog de motie door naar de andere fracties en de pers. Met de hoop dat het nog eeen beetje op tijd gelezen zou kunnen worden.
Donderdagochtend allerlei heftig mailverkeer met als eindconclusie dat het agendapunt woonvisie alsnog niet doorgaat. Daar gaat je voorbereiding dan. 1 Voordeel: de raadsvergadering was gisteren eens na een uurtje al afgelopen. De bodes al helemaal verbaasd: "zijn jullie nu al klaar? en we komen net met een tweede rondje koffie!"

Blijkt vanochtend in het regiokatern in het Leidsch Dagblad een meerkoloms artikel te staan over onze motie, en dat terwijl hij niet eens ingediend en besproken is! Wel heel creatief ingepakt in interviewstijl, zonder dat ik er meer dan 1 zin met de journaliste over gewisseld heb... 't Is voor mij dus wel de week van de Pers-cadeautjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten