woensdag, maart 08, 2006

gezellig


't Was me het partij-avondje wel gisteren. Een gezellige afdelingsvergadering, die wel met een half uur uitliep. Ik heb het coalitie-accord toegelicht, omdat Albert Vink dat vanwege droeve familie-omstandigheden niet kon. Er werd wel enige zorg uitgesproken over de portefeuilleverdelingen, omdat nu sommige ambtenaren aan drei wethouders moeten rapporteren. We hebben in de onderhandelingen nieti n de eerste plaats gekeken naar het organisatiemodel, wat dat moet zich ook nog definitief zetten. Verder hebben we een nieuw bestuur dat er zin in heeft, Met twee ervaren nieuwkomers uit Noordwijk en Leiden, Alex Huizer respectievelijk Sandra Groenendal, en een enthousiaste nieuwe voorzitter Peter van Born gaat het helemaal lukken!

Ik zou het leuk vinden als het ze de komende drie jaar lukt het ledental van 85 naar een top-100 te tillen. Daarna met een man of 10 naar het D66-initiatief in Het Wapen van Warmond getogen. Maar goed ook dat wij 'rooien' een beetje zaalvulling gaven, want behalve de griffier, wethouder Hollart en een handje vol D66-leden waren er nauwelijks politiek geinteresseerden op afgekomen.

Voor de PvdA was het natuurlijk een mooie uitslag (van 1350 naar bijna 2000 raadszetels: wat een hoop nieuwe collega's!), maar in de breedte ben ik er niet overal even gerust op. Leefbaar Rotterdam boyucot de PvdA, maar geen enkele andere fractie heeft daar meer dan drie zetels; Noordwijk kiest in al haar onvrede opnieuw een verzameling splinters; de Leidse geven over de Rijn-Gouwelijn ook geen duidelijk signaal af. Waar ik wel blij mee ben is dat in de regio de PvdA op veel meer plekken mag rekenen op collegedeelname. gaat er ook buiten het bollenseizoen iets moois bloeien in Lisse!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten