zondag, maart 19, 2006

Marc is ook goed terecht (gekomen!)!


Marc Witteman is nu als kandidaat bekend gemaakt voor een wethouderschap in Leiden. De link met de door fractievoorzitter Marije van den Berg gewenste feminiene bestuurscultuur zie ik niet helemaal voor me. Marc is niet macho, heel prettig in de omgang, maar weet ook wanneer hij het nodig acht goed de confrontatie aan te gaan.
Voor Marc is het denk ik nog wel een mooiere stap in zijn bestuurscarriere als een burgemeesterschap in Teylingen. Voor de PvdA betekent het, dat ze weer iemand op een belangrijke positie in de regio heeft die veel gedaan kan krijgen. Voor de regio betekent verlenging van zijn inzet, ennis en daadkracht in een tijd dat er nog een aantal belangrijke beslisingen moeten worden genomen.
Voor Teylingen is het wat dubbel. Enerzijds betekent het, dat een zeer capabel bestuurder die ze in huis had, nu niet altijd in jouw belang zal denken. Aan de andere kant kent Marc de belangen aan zijn nieuwe noordgrens erg goed van binnenuit, en daar zal ook het gemeentebestuur van Teylingen zijn voordeel mee moeten kunnen doen. Marc: veel geluk, veel plezier in de sleutelstad op je nieuwe sleutelpositie. En dat je maar mooie werken mag verrichten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten