woensdag, januari 10, 2007

boompje opzetten


Gisteren kwam in de commissie welzijn de uitbreiding van de voetbalvelden op sportpark Elsgeest in Voorhout met een vijfde veld ter sprake. Wie nog zes jaar geleden bij de discussie van een tweede hockeyveld op de plaats van een aantal volkstuinen is geweest, herinnert zich nog de tuinders die (bij wijze van spreken) met de hooivorken en rieken in de raadszaal ten strijde trokken, en met succes. Hoe anders was het nu, terwijl het over precies dezelfde grond ging. Maar nu was er (in tegenstelling van 2001) tussen gemeente, voetbalvereniging Foreholte en de volkstuinvereniging eendrachtig samengewerkt om tot een goede oplossing te komen voor het vooral nijpend tekort aan wedstrijdvelden voor de snelgroeiende jeugdteams. Voorzitter Peter van Kesteren van Foreholte en voorzitter Wim Meijles van de volkstuinvereniging Elsgeest gingen zelfs breed lachend en handenschuddend op de foto.

Tot zover ging het goed; fracties lovend en accoord. Maar wethouder Hollart vroeg daardoor bemoedigd wel, of het een onsje meer mocht zijn: of vanwege de tijdsdruk al voor het formele raadsbesluit begonnen mocht worden en of het krediet en passant verhoogd kon worden naar EUR 130,000.= Dat laatste ging wat morrender dan het eerste, maar onder de voorwaarde dat het totale budget de gereserveerde 600,000,= niet overschrijdt, mag een deel van dat geld nu extra worden vrijgegeven.


Er moeten ook een aantal bomen worden gekapt en herplant, en daar deed mijn partijgenoot Hans Goudsmit de suggestie 'of er geen bomenbank kon worden ingesteld, want is toch zonde als er tekort in voorhout qua bomen is, om herbruikbare bomen niet te herplanten op andere plaatsen.' Een suggestie die zeer enthousiast door wethouder Homan van groen werd overgenomen, en hij schudde de rekenvoorbeelden voor amendementen acuut uit de mouw. Moet de raad ook nog wel zelf dekking verzinnen, want geld heeft Homan niet over. En ook mag dit niet tot vertraging van de aanleg van de velden leiden, want die moeten in september wel gebruikt kunnen worden. kortom , het zal nog wel heel lastig te regelen zijn, want aangezien 15 maart het broedseizoen weer open gaat, moet het grove werk qua groen wel afgerond zijn... Kortom, die 'bomenbank' in te stellen wordt nog vreselijk lastige klus. Sterkte, Hans!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten