zondag, januari 28, 2007

Muziek in de wijk


Normaal word je wel een beetje wantrouwig als een vastgoedbeheerder met een grijns, die niet breder kan, je begroet. Maar directeur Stephan Schrader van de Vooruitgang kon vrijdagmiddag in alle eerlijkheid bij de opening van het multifunctioneel gebouw 'Amadeus' in de componistenwijk van Voorhout zijn geluk niet op. 'Joost,' zei hij, 'als nu gewoon even om je heen kijkt: daar een woon-zorgwoning, daar het zorgcentrum Bolero, hier die 9 schoolwoningen, dat is toch gewoon prachtig?'. Dat is het ook. De Vooruitgang heeft in Voorhoutse componistenwijk een aantal mooie zaken gerealiseerd. In de componistenwijk is wonen wel goed afgewisseld met voorzieningen die ook gewoon bij het dagelijks leven horen, iets waar in de Kruidenbuurt en in Hoogh Teylingen in de jaren negentig geen aandacht aan is besteed. Ondanks het snertweer voelde ik me bij het oplaten van de blauw-witte ballonnen vrolijk, en dat terwijl de champagne nog moest komen.


Wat ook mooi is (maar nog in aan/verbouw) is de 24-uurs kinderopvang in Amadeus van de Speelbrug. Speciaal voor die ouders die vanwege onregelmatige diensten (politie, de zorg, de luchtvaart, de horeca) hun kinderen niet alleen tussen 08:00 en 18:00 een veilig en vertrouwd adres moeten geven, maar ook daarbuiten. 12 plaatsen, vlakbij scholen, de sporthal en een speelplaatsje. 't Is een hoop geregel geweest, maar Ludi van Zanten mag er met recht trots op zijn. het is een primeur voor de hele regio. Het getuigt naar mijn menig ook van een hedendaagse visei op wonen, werken en zorgtaken.

Jos Augustinus en Dirk de Liefde, de twee Voorhoutse welzijnsambtenaren die aan de wieg hebben gestaan van de Voorzieningennota van 1997, keken ook met veel voldoening terug: 'Het heeft even geduurd, maar het staat er uiteindelijk toch wel allemaal. Wordt het nu geen tijd voor een Teylingse voorzieningennota?' Ach, laten we het toch maar ook als compliment voor onze voormalige PvdA-wethouder Renee Lucas opvatten. Zij heeft zich voor de voorzieningen tegen de weerbarstige planeconomische werkelijkheid in altijd uit de naad gewerkt. En het staat er nu inderdaad, als een huis, of liever gezegd: als schoolwoning

Geen opmerkingen:

Een reactie posten