zondag, december 09, 2007

Uit de krant 2


Humor om te lachen. Wethouder Bert Homan gooit de knuppel in het hoenderhok door in de weekendkrant te uiten dat hij nadenkt over een aanlijnplicht voor ... katten. Met als reden, dat ze in andermans tuin poepen. "Het gaat om huisdieren die ook in de openbare ruimte rondlopen en daar gaan we zeker ook over nadenken".

Nu is dit om meerdere redenen een rare gedachte. Ten eerste dragen loslopende katten nauwelijks bij aan poepoverlast in de openbare ruimte: zij begraven hun uitwerpselen. De meeeste poepoverlast in de openbare ruimte geven honden van niet-opgevoede baasjes (aangelijnd of niet) en paarden. En als het om de overlast in privetuinen gaat: dat is geen openbare ruimte. En als je de katten van de buren uit je tuin wilt houden: gebruik koffiedik of neem zelf een kat.

Tweede reden waarom de kolder bij Bert lijkt te zijn toegeslagen: een geestelijk gezonde kat laat zich niet aanlijnen. Een kat heeft geen baas, een kat heeft bedienden. Ik kan het weten: ik ben de bediende van Haren-Majesteit Trix haarzelve (ze is vijftien en helemaal zwart). Trix doet alles netjes op de bak. Komt ze speciaal voor naar binnen rennen, door het kattenluik. En ja, Bert: dat is inderdaad lekker makkelijk. Bedienden willen soms ook wel wat rust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten