woensdag, januari 04, 2006

The Devil is in the details


oftewel het venijn zit hem in de kleine dingen. Met de eerste raadsvergadering van maandag is de fusie formeel helemaal een feit. Venijn zat er gelukkig niet in: persfoto's gemaakt, raadsleden en wethouders geinstalleerd, een aantal verordeningen aangenomen (waarbij echter nog GEEN kapverordening...). Niets wereldschokkends, maar een paar hele kleine symbolische dingetjes riepen bij mij wel een glimlach op:

  • De penningen van de ambtsketens van Sassenheim en Warmond zijn nu aan de ambtsketen van Voorhout bevestigd. Als burgemeester Staatsen ook maar even beweegt, botst het en dat levert een aardig getinkel op

  • Als Leo van Steijn (Trilokaal) het woord wil voeren, veroorzaakte het inschakelen van zijn microfoon al een storing in het geluidssysteem - zonder dat Leo ook maar een woord zei..

  • Bij het tellen van de stemmen voor benoeming van de griffier moest het complete stembureau (Rose Marie Keijzer, Rudy Alewijnse en ik) op onze knietjes omdat de tafel vol stond met gevulde glazen Kir. Robert (van Dijk, de griffier): dit is de eerste en de laatste keer dat we voor je door de knieen gaan!.




Fractiegenote Gertrude Krijgsman overweegt alsnog een modellencarriere



Ook symbolisch: drie kernen, drie gemeentevlaggen


En natuurlijk ook de nieuwjaarsreceptie, dit keer in het Rijnlands Lyceum in Sassenheim. Veel bekende gesproken, zelfs Robbert Baruch van de Provinciale Statenfractie van de PvdA had de moeite genomen om te komen! Hij was erg blij voor ons dat het gelukt was om een wethouder te leveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten