woensdag, december 28, 2005

Getekend en wel


Gisterochtend bij Ard van der Steur op bezoek/audientie op Huys te Warmont. Huys te Warmont is begonnen als kasteel en in de 18e eeuw omgebouwd tot zomerresidentie. Dat is ook wel te merken op zo'n frisse vriesmorgen, maar desalniettemin een bijzondere omgeving en erg passend voor zo'n historisch moment.

De laatste punten en komma's gezet in het coalitie-accoord, en dat is vanochtend gepresenteerd in Restaurant Boerhaave, omdat het bestuurscentrum nu volledig in de verbouwing zit.

De drie fractievoorzitters van de coalitiepartijen (hier vlnr Ard van der Steur (VVD), Hans den Hollander (CDA) en Albert Vink (PvdA) ) tekenden het akkoord, beantwoordden alle vragen van de pers, introduceerden de beoogd wethouders. De vragen van de pers wisten toch aardig te raken waarin we in de onderhandelingen ook de nodige appeltjes over geschild hebben: de verdeling van RO en projecten, de milieustraat, wel of niet bouwen bij het nieuwe station Sassenheim. Geen enkele vraag over de potentieel gevoelige punten op welzijnsgebied: zoals bijvoorbeeld andere organisatie-opzet voor het Trefpunt. Goed was hoe Albert de vraag beantwoordde waarom niemand in het college een portefeuille burgerparticipatie had. Antwoord is vrij simpel: in het coalitie-akkoord is er wel genoeg te vinden, want het is vooral ook een aangelegenheid van de raad. Ik hoop dat wij als raad (met zijn 23-en dus) daar inderdaad voldoende gelegenheden bij te baat zullen nemen!


En hierbij het college:
 • bovenste rij, vlnr:

  • Wim Hollart (CDA), Welzijn

  • Gerrit van der Meer (PvdA), Ruimtelijke Ordening

  • Leo van der Zon (VVD), Financien en Projecten


 • onderste rij, vlnr:

  • Henriette Wilbrink (CDA), Dienstverlening

  • Jeroen Staatsen (VVD), waarnemend burgemeester

  • Margo van der Fliert (VVD), Economische Zaken en Toerisme


Maandag 2 januari 15:00 is de eerste raadsvergadering van de nieuwe gemeente Teylingen, dan gaat het woordje 'beoogd'er bij iedereen vanaf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten