zondag, maart 25, 2007

Bij nadere beschouwing : rondje Voorhout - oude dorp


Waar je direct als partij invloed hebt. Bij de begrotingsbehandeling in november jl. heeft de PvdA gepleit om voor 1 april 2007 de eerste wijkschouw/wijkavond in Teylingen te organiseren. En zo gezegd, zo gedaan: de griffie heeft het prima uitgewerkt, en zo stonden we 1 week voor de afgesproken termijn te schouwen. Het is m.i. een geslaagd initiatief geweest. We hadden voor Voorhout - oude dorp gekozen, in de verwachting dat we daar ook meteen de pittige zaken (oa verkeersstructuur, bouw nieuwe Agnes) zouden bespreken. Maar pittig was het niet, eerder... gezellig. Eerst in twee groepen door een deel van het oude dorp de plekken aflopen die door inwoners waren aangegeven, daarna in Restaurant Boerhaave de wijkmarkt. Hoewel sommige zaken te verwachten zijn -hondenpoep, vooral- steek je ook in je-eigen-wijk nog best een aantal dingen op: veel onduidelijkheid over de 30km/u zone: onduidelijk aangegeven, niet herhaald, dus er wordt nog steeds hard gereden. Het weghalen van een speeltuintje (vanwege de hangjongeren?) maar dan wel een bank +prullenbank laten staan, over all de verkeerde speelvoorzieiningen op de verkeerde plek.

En sommige afspraken kunnen nog beter. Het is dat bewoner Jan Hordijk vanaf de Rijnsburgerweg ons achterna kwam fietsen en Daisy Nieuwenhuizen en mijzelf nog wist te achterhalen, anders hadden zo'n tien bewoners zich voor niets voor hun deur opgesteld. Ook hen ging het om het te hard rijdend, maar ook veel te zware verkeer door de straat.

Nu na de eerste stap het nog afmaken: er izjn verwachtingen gewekt, dus wat snel opgepakt kan worden, meot direct ook gebeuren en van de test moet wel duidelij kworden, wat de gemeente teylingen met de suggesties doet. Je veraagt tijd en aandacht, je krijgt die, dus maak het nu ook waar.


Bouwplan Heerenstaete op de Agneslocatie, belangrijk thema tijdens de eerste wijkschouw



Buurtbewoonster Clara van Bemmelen vertelt wat haar opvalt bij het pad langs het Boerhaavehuis (het doodlaantje): is het nu wandel- fietspad, of openbare onverharde weg?



Eigen buurtinitiatief tegen hondenpoepoverlast: en ja, schandalig is het wel dat ook 1 meter naast de depodog de drollen liggen.



Leuk extraatje: de burgemeester van onze partnergemeente Champigné(F) was dit weekend ook op bezoek in Teylingen en werd ook uitvoerig geinformeerd over deze vorm van burgerparticipatie.



Voorhout - 30 km: het verdwijnt wel in de begroeiing en in een woud van borden



en sommige andere verkeersborden kunnen wel een was- of opknapbeurt gebruiken (Rijnsburgerweg)



Voorhouters gingen in restaurant Boerhaave behalve met politici en ambtenaren ook met elkaar in gesprek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten