zondag, maart 04, 2007

gevoelstemperatuur: -20


Waterkoud, regen, stevige wind: vandaar dat de meeste Sassemers zich zaterdagochtend niet zonder reden in het centrum vertoonden. De VVD en D66 hadden in hun optimisme zonnige parasols opgezet om op de politieke markt hun provinciale ideeen uit te leggen. De waaiden dus letterlijk met alle winden mee. De SP was realistischer: zij serveerden hete tomatensoep. Maar slechts een enkeling bleef stilstaan om hiervan te genieten, of om iets te vernemen over de ideeen voor Zuid-Holland de komende jaren. Provinciale politiek is niet sexy. Een provincie de de zelfstandigheid van Sassenheim de nek om heeft gedraaid al helemaal niet: het zal nog wel even duren voordat de pijn van herindeling tot Teylingen geheeld is.

We sloegen ons er toch maar moedig doorheen. De zakjes bloemenzaad (brandende liefde) gingen wel grif van de hand, en ook de Pvda-rode zadelhoesjes bewezen goede diensten.

Meest markante praatje: een ouder man die niets moest hebben van al die "rode" propaganda (ook al probeer je gewoon uit te leggen wat de provincie doet, niet waar je partij voor staat), maar opeens helemaal ontdooit als je vraagt hoe hij aan zijn paraplu komt. Wordt het zowaar een leuk gesprek over de luchtvaartsector.


Kleumend wachten op de volgende passant.


Die PvdA-poncho's kleden geweldig af ;-) Of zoals Elsbeth het stelde: "de verpakking moet toch ook wel nieuwsgierig maken naar wat eronder zit."


Zelf in actie: De package deal van bloemzaad en de 'rode krant'.


Gedeelde smart is halve smart. De Rode verbroedering in de 'Siberische' ontbering. Alhoewel Siberisch? Een collega van mij, afkomstig uit Jekaterinenburg, vindt de Russische winters dragelijker dan de Nederlandse. Ik moet zeggen, de vrijwilligers van de SP zijn wel erg gezellige mensen. En zo denkt Jeroen er blijkbaar ook over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten