zondag, maart 29, 2009

De raad beslist


Na drie keer met groep 8A van de Regenboogschool het over debatteren en de gemeenteraad te hebben gesproken, was het donderdag zover dat we het slotdebat over de verdeling van 2000 Euro over vier projecten moesten verdelen. Dat was voor mij ook erg leuk. Het geeft een aardig beeld hoe 12jarige aspirant raadsleden denken.

Intensief overleg van "mijn" fractie met andere kindergemeenteraadsleden tijdens een schorsing.
Ten eerste: ze laten zich weinig gelegen aan de ‘ coach’. Als de zusterklas van dezelfde school ze vraagt om vooral voor het klompzeilen te stemmen, terwijl we in onze eigen lessen daar geen enkel voorstander voor hadden, gebeurt dat toch spontaan.
Ten tweede: ze willen wel weten waar ze aan toe zijn. De zomeractiviteiten voor jongeren verloor het, omdat de jongerenwerker stelde, dat het geld net zo goed aan andere activiteiten kon worden besteed dan die waren genoemd wanneer de jongeren dat meer zagen zitten, was het voor de kindergemeenteraad vrij snel in meerderheid gedaan: een blanco cheque schrijven ze niet uit.
Ten derde: solidariteit met andere generaties is er wel degelijk. Dat de zonnebloem juist o
Ouderen en gehandicapten een mooie dag bezorgen, waar ze lang op kunnen teren, kon rekenen op een hele brede meerderheid. De bestuurders van de Zonnebloem waren er zichtbaar door bewogen.
Het enige wat mijzelf wel aan het hart gaat, is dat de vogelbescherming er zo bekaaid vanaf kwam. Het besef, dat de vogelstand behoorlijk achteruit loopt en dat er daarvoor wat extra ondersteuning nodig is, mocht slechts een bescheiden bijval krijgen. Ondanks een mooi en bevlogen betoog van Cecile Volten, ja, inderdaad de dochter van… en de slogan: “ Mussen zijn een must!” Maar ja, de raad beslist…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten