vrijdag, april 24, 2009

foutje, bedankt


Elke stem telt. en ja, ook als 1mansfractie kun je een stemming maken of breken. Sinds gisteravond wil ik iin elk geval nooit meer het verwijt horen, dat vanwege de zeer brede coalitie (CDA+VVD+PvdA)=19, elk voorstel van het college het wel zonder meer zal halen. Immers, zelfs met 2 van de drie collegepartijen heb je altijd meer dan de helft van 23. Verondersteld, dat alle raadsleden ook aanwezig zijn.
Gisteravond hebben we lang gedebatteerd over de aanleg van 72 passantenplaatsen op Koudenhoorn. En die 72 was in de ogen van TriLokaal en het CDA te veel en te duur. Ze dienden een amendement in om dit terug te brengen naar 30. Dit amendement haalde het net niet: VVD, PvdA en D66 stemden tegen : 10 tegen 11. Vervolgens bleek in de stemming over het ongewijzigde voorstel de verhouding net even anders te liggen: VVD en PvdA voor; CDA, TriLokaal en D66 tegen. weer 10 tegen 11, omdat Hans Goudsmit (PvdA) en Ard van der Steur (VVD) afwezig waren.
Wel een hoop geroezemoes na de stemming, omdat vooral het tegenstemmen van D66 eigenlijk totaal onverwacht kwam. Sterker nog: hadden wij als PvdA geweten dat die zou kunnen gebeuren, hadden we het amendement van CDA en TriLokaal WEL gesteund, omdat we met hun steun dan nog tenminste 30 extra passantenplaatsen hadden gekregen. Nu gebeurt er niets: niet het opknappen van de bestaande plekken, geen douches, geen toiletten, geen verlichting. OK, eigen fout, hadden we in het debat maar moeten vragen wat D66 zou gaan doen. Kortom, denk nooit dat je het spelletje helemaal door hebt. verrassingen blijven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten