maandag, mei 24, 2010

Canvassen in de Irenestraat

Wat was het toch een heerlijke zonnige zaterdag. Eecht een dag om erop uit te gaan, te klussen, je vakantiegeld uit te geven. Dat merkten we ook toen we met onze canvasactie de oranjebuurt in Voorhout doortrokken. Veel dichte deuren. Maar toch wel een aantal leuke gesprekken gehad. Het uitdelen van rozen doet het echt goed aan de deur. En ja zelfs met een kleine ploeg kun je elkaar nog kwijtraken. Vooral als Cock spontaan aan de deur een oude bekende van vroeger ziet opendoen: we zijn hem bijna 20 minuten kwijt geweest...
We liepen zowaar nog spontaan journalist Joep Derksen tegen het lijf. Hier mideen tussen campagnecoordinator Michel van Delft en Fractievoorzitter Willem de Jong in.
Het beeld uit de gemeentelijke monitor werd nog eens bevestigd: een leuke buurt waar mensen naar elkaar omkijken, zonder dat dat beklemmend is. Heel veel mensen wisten niet een suggestie te noemen om de buurt te verbeteren, of het moet een speeltuintje dan wel parkeergelegenheid zijn. En de Agnes: dat Activite de bewoners niet terug wilde laten verhuizen naar de Herenstraat heeft echt kwaad bloed gezet.
Maar dan de vraag: hoe gaat het landelijk? Dat was een moeilijke, 'grote' vraag. Concreet gemakt naar onderwerpen heb ik gehoord dat mensen zich zorgen maken over de stijging van kosten van de zorg, de werkgelegenheid en de concurrentie daarin van Polen en andere Oost-Europeanen, starterswoningen voor de kinderen, integratie. Hypotheekrenteaftrek? Niet genoemd. Rekeningrijden? Ook niet. JSF? Afghanistan? Niet vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten