zaterdag, mei 22, 2010

Gesleep

Zucht. We hebben nog wel wat te stellen met Activite. Nu weer over de tijdelijke verhuizing van de bewoners van de Schutse naar de Oude Munnekeweij in Noordwijkerhout. Oude bomen moet je zo min mogelijk verpotten, maar de sloop van de Schutse en bouw van Sassembourg op dezelfde plek dwingt wel tot een tijdelijke verhuizing. Maar volkomen begrijpelijk is het, om dat wel te willen dezelfde plaats waar je al jaren woont, zodat je mantelzorg kan blijven, je je vertrouwde plekjes kan bezoeken, enzovoort. Dus waarom dan 'helemaal' naar Noordwijkerhout uitwijken?

In de nieuwsbrief waarin aan de bewoners is gemeld waarom de verhuizing naar Noordwijkerhout moet plaatsvinden, staan een hoop dingen die net niet helemaal kloppen. Er wordt gesteld dat de ene locatie, de IJsbaan 'politiek onhaalbaar' is, terwijl het antwoord van het college aan de gemeenteraad stelt dat het planologisch-juridisch niet kan -toch wel het verschil tussen niet willen en niet kunnen. En dat op Langeveld al plannen zijn die tijdelijke huisvesting daar onmogelijk maken - Ik ken die plannen niet, en gezien het tempo waarin die de afgelopen jaren ontwikkeld zijn, zou een tijdelijke plaatsing van maximaal vijf jaar op Langeveld misschien best kunnen. Zolang het niet uitgezocht is, weet je het niet.
Over de locatie achter de Schutse, agrarisch land van de firma Rotteveel, zegt de nieuwsbrief dat Rotteveel 'niet wil meewerken'. Wat voor Rotteveel weer de aanleiding was om hoog in de boom en in de pen te klimmen en een aangetekende brief aan Activite te versturen met de boodschap dat zijn nooit is gevraagd om mee te werken aan tijdelijke huisvesting... Maar waar gaat dit mis? Is dat wat Teylingen aan Activite meldt, is dat wat Activite aan haar communicatieafdeling doorgeeft, of is het beroerd opgeschreven?

Donderdag 27 mei is er een 'benen-op-tafel' gesprek met Activite. Zullen ze uitleggen hoe het volgens hen in elkaar zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten