zaterdag, november 19, 2005

K O U D


was het, toen we vanochtend om 08:15 folders begonnen uit te delen bij de PLUS supermarkt aan de Herenstraat vanwege onze supermarktactie. Het was vrij rustig, Dus Peter van Born en Renee Lucas schoven al snel door richting de pas heropende C1000. Elsbeth en ik bleven 'het oude dorp' bedienen, vooral mensen vragen om op 30 november vooral te komen stemmen. Veel mensen die ik gesproken heb, wisten wel of ze gingen, maar toch wel een hoop zwevers: waar gaat het over? Ken ik er mensen van? We deelden onze programma-samenvatting uit, een boekje van zo'n 8 pagina's waarin van alle hoofdstukken een samenvattig staat, en de kandidatenlijst.


De meesten nemen je boekje aan en lopen dan snel verder. Soms een uitgebreider gesprekje met een bekende, soms een discussie, soms ook gewoon aanhoren waar mensen mee zitten. Zoals die mevrouw die WEL een concreet probllem met de fusie heeft, namenlijk dat ze vreest dat de ondersteuning die haar dochter aan paramedische voorzieiningen nodig heeft, in kwaliteit achteruit gaat omdat Sassenheim een ander bedrijf daarvoor inzet als Voorhout nu. Het zijn wel de gesprekjes waar je het voor doet.

De conculega's beginnen nu ook uit de startbloen te komen: Trilokaal doorspoelde 's middags de Herenstraat, en de VVD heeft toch wel mooi drukwerk laten vervaardigen. De onderlinge verstandhouding is goed; over en weer worden wel wat complimenten uitgedeeld, succes gewenst. Alleen het CDA laat zich niet in het wild zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten