dinsdag, november 08, 2005

't blijft hard werken


Vanavond in de commissie Welzijn, Sport en Financien het rekenkamerrapport verdedigd. Ging redelijk, belangrijkste is dat de aanbevelingen door de raad allemaal overgenomen kunnen worden en dat ook op 1 punt na geldt voor de punten die het college betreft.

Daarna over het Welzijnsprogramma nog enige harde noten gekraakt, aangezien ik Renee Lucas moest waarnemen. Erin wordt namelijk een subsidieverstreking geweigerd aan het Voorhouts Kamerkoor en aan de zaalvoetbalvereniging Bax, met als voornaamste grond dat er geen ruimte is voor nieuw beleid. PArdin? Er wordt wel degelijk 42000 EUR voor ander nieuw beleid uitgetrokken. IN de mondelinge toelichting bleken er andere gronden te zijn: Bax heeft een sluitende begroting en de contributies vande jeugdleden in vergelijing met de basketbal en de handbal zijn erg laag. Het amerkoor treedt te weinig op in Voorhout en voldoet daarmee niet volledig aan de verordening. Voor beide geldt dat in de fusie erg geen nieuwe subsidieverplichtingen mogen worden aangegaan, aldus het college. Dat maakt het verhaal uiteindelijk wel plausibeler, maar als dat nou in 1x direct in het Welzijnsprogramma was opgeschreven...

Voor het Kamerkoor is er hoop. Sassenheim en Warmond kennen wel genoeg ruimtes met een goede akoestiek waar je entree mag heffen, dus het komt allemaal goed, maar misschien pas in 2007.

Wel jammer dat Marleen van Leeuwen met de Speelkring niet gegarandeerd 2 voorstllingen in 2006 in elkaar kan draaien, en daarom afziet van subsidie.

Tot slot van een heeeeeeele lange avond presenteerde het CDA nog een initiatiefvoorstel om 1 Euro per inwoner uit te trekken voor de stichting van een Hospice (sterfhuis) in Sassenheim voor de Bollenstreek. Minder leuk misschien, maar ook een waardig einde hoort bij het leven, dus een lovenswaardig initiatief. Alleeen het geld nog, maar daar studeren we nog wel even op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten