zondag, juni 08, 2008

Commitment


Eindelijk, na veel agenda-gedoe, is afgelopen donderdag de woonvisie in de raad aangenomen. Na veel gevijf en gezes vooraf ging het debat zelf niet heel veel meer over het document zelf. Toch zijn we er ruim twee uur mee bezig geweest, en daarvan ben ik mede de oorzaak. Al eerder heb ik bericht over het tekort aan sociale woningen over de periode 2005-2009. Na de laatste bijstelling van de cijfers (Hooghkamer verschuift naar na 2010, dubbeltelling van de Jacoba van Beierenhof eruit) bedraagt het tekort over die periode 68 sociale wonigngen om tot een percentage sociale woningbouw van 30% te komen. Ik heb namens de PvdA een motie ingediend, dat de gemeente een inspanningsverplichting heeft om dit proberen op te lossen: ruimte te zoeken in bouwprojecten op niet al te lange termijn.
D66 en TriLokaal konden zich hierin vinden, maar van onze coalitiegenoten CDA en VVD kregen we uiteindelijk niet thuis. Die willen het alleen ‘van project tot project’ bekijken of er misschien-eventueel-potentieel ietsjepietsje sociale woningbouw bij kan, maar dan weet ik al wat er gebeurt. Per project gebeurt er niets of te weinig, en aan het eind moet je concluderen dat je het tekort toch niet ingelopen hebt. Gek he?
Natuurlijk kan ook de PvdA niet garanderen dat het tekort zal worden ingelopen, maar als je niet eens wil proberen, hoe serieus ben je nog in je verkiezingsbelofte? Voor mijzelf is het erg teleurstellend: best wel veel tijd in gestoken, met als enig resultaat munitie voor de campagne van 2010. Gelukkig hebben we wethouder Gerrit van der Meer nog, hopelijk kan hij van-project-tot-project dan toch nog gaan repareren waar de gemeenteraad in meerderheid koudwatervrees voor heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten