maandag, juni 23, 2008

vals spel?


Leiden en de light rail. Het blijft een ongelukkige combinatie. IS de variant van de Breestraat afgesrveerd, wordt voor de Hooigrachtroute de inspraakverordening met terugwerkende kracht veranderd. Verwachting: college zal er bij de Raad van State wel mee weg komen. Dit mag strikt juridisch wel zo zijn, maar het is wel de spelregels met terugwerkende kracht veranderen.
nu leer ik mijn kinderen dat je een spelletje best wel volgens je eigen regels mag gaan spelen. Sterker nog, dat bevordert ook de creativiteit in het afspraken maken MAAR: je doet dit VOORDAT het spel begint en alle deelnemers moeten het erover eens zijn.

Nu moet er rondom de Rijn-Gouwelijn in Leiden verdorie wel een beslissing worden genomen. Het centrum van de regio kan niet opereren, als zou de wereld buiten de stadswallen ophouden. Maar op deze manier schend je in mijn ogen wel een heel basaal democratisch vertrouwen. Ik ben bang, dat er meer stuk gaat dan dat het veranderen van de inspraakverordening met terugwerkende kracht aan bestuurlijke winst oplevert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten