maandag, juni 23, 2008

Gaat goed


Het zesde wijkbezoek alweer, en deze keer togen we naar Sassenheim-Oost. Vorig jaar een hoop gedoe rondom de actualisering van het bestemmingsplan aldaar, nu ging het meer om asociaal rijgedrag, boomwortels in de stoep, en speeltuinen. Het is een mooie wijk, ook al zijn de straatjes uit de jaren dertig en veertig niet meer goed berekend op de verkeersstromen van de 21e eeuw. We zagen een mooi mogelijkheid om een trapveldje te kunnen aanleggen op een verloren postzegeltje grasveld (gewoon maar doen, zou ik zeggen), we stonden enige tijd stil bij het tankstation aan de Lindenlaan en kregen daar acuut een demonstratie van een kleine verkeersopstopping omdat een voorbijganger acuut uit zijn auto sprong om de wethouder even de waarheid te zeggen (waartoe een kudde loslopende lokale politici al niet toe kan leiden).

Teruggekomen in het Trefpunt was het even heel rustig. Maar verveeld heb ik me zeker niet. De andere rondleiding door de Planetenbuurt was verhaald op koffie en koek om vooral het speeltuintje aan het Planetenplein te sparen van Homans vermeende saneringsdrang.
Dit kan nog een leuk debat worden na de zomer. Kijk je bij het vlekkenplan voor speeltuinen alleen naar afstanden, of ook naar het daadwerkelijk gebruik? De bewoonster, zelf landschapsarchitecte, die ik sprak wees op het hele netwerk dat jonge kinderen nu van plek tot plek in een veilige en verkeersluwe omgeving kunnen onderhouden, waar juist de nabijheid ervoor zorgt dat ouders ook gerust nog hun jonge kind zijn wereldje kunnen laten ontdekken. Net zoals het in onze jeugd nog kon.

1 opmerking:

  1. ...van harte uitgenodigd om het nu-voorliggende speelruimte-plan van Noordwijk te bezien. Het komt komende week in de Commissie, daarna in de Augustus-raad. Een zeer gedegen plan, al zeg ik het zelf, waarin een goede balans is gezocht tussen gebruik, locatie en context.

    Hartelijke groet,
    Martijn (wethouder speelruimte)

    BeantwoordenVerwijderen