dinsdag, maart 02, 2010

en dan is er koffie (2010)

een klassieker uit onze oude doos. Sinds de opening van Station Voorhout heeft de PvdA al geregeld bij verkiezingen koffie geschonken op het station. en soms ook buiten de campagnetijd om . Het is een actie die altijd hogelijk wordt gewaardeerd, en waar we zelfs zaterdag bij het flyeren bij de supermarkten op werden aangesproken: "Jullie schenken toch ook altijd koffie op het station?", "Jazeker, ga je dinsdag met de trein? Dan krijg je een bakkie."
Vandaag dus weer. Wel heel erg vroeg dit keer, Kwart over vijf het bed uit -OK, voor de gemiddelde bakker is dat een eitje- en een paar kannen koffie zetten om mee te beginnen.
De sfeer zat er al snel weer goed in. De zaterdag beloofde kop kon inderdaad worden uitgereikt. Heel wat Sassenheimers, Voorhouters en Noordwijkers konden met een warm drankje de trein in.  "Kunnen jullie dit niet elke dag doen?" -Die coffee corner blijkt echt een voorziening die op station Voorhout ontbreekt.

 Zoveel persoonlijke aandacht is nou ook weer wat overdone: Esther, Marijke, Elsbeth en Willem serveren de koffie uit.

Tot  zover alles OK. Totdat er een bars mannetje van de NS in een donkerblauwe jas met een verwijzing naar artikel 73 van de Wet Personenvervoer ons naar onder aan de trappen verwijst.

Dat artikel luidt:
"

Artikel 73


Een ieder is verplicht de aanwijzingen betreffende de orde, rust, veiligheid of een goede bedrijfsgang op te volgen die door of vanwege de vervoerder duidelijk kenbaar zijn gemaakt."

Dus we breken maar op. Marijke vraagt nog: "Doet u ook nog iets aan al die rondwaaiende VVD-verkiezingskranten?""Daar ga ik niet over, dat is de zuil van de Metro". Ergens zegt mij iets dat deze BOA - geen gemeentelijke-  zijn vak dan toch niet helemaal goed begrepen heeft.

Beneden aan de trappen hebben we weer opgebouwd, en zijn daar maar lekker verder gegaan. We zullen toch maar bij de NS uitzoeken hoe het nou precies zit.

BTW. Ik had de VVD gemeld dat er materiaal van hun rondzwierf, en ze hebben keurig toegezegd eea even op te ruimen. Da's nou wel weer heel netjes (geworden, hoop ik).


1 opmerking:

  1. Inderdaad om een uurtje of 11 liep ik erlangs en alles lag nu schots en scheef in de Metro bak. Maar goed het was van straat

    BeantwoordenVerwijderen